КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

«ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД(ЯСЛА-САДОК) №325

ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ»

НАКАЗ

02.01.2020 № 4

Про організацію харчування

дітей у закладі в 2020 році

Відповідно до законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Про охорону дитинства», навиконання постанов Кабінету Міністрів України від22.11.2004 №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (зізмінами), від 19.06.2002 №856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», від 26.08.2002 №1243 «Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів», наказу Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002 №667 «Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних ікомунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах» (зі змінами), Комплексної програми розвитку освіти м.Харкова на2018-2022 роки, затвердженої рішенням 16сесії Харківської міської ради 7 скликання від 08.11.2017 №826/17 «Прозатвердження Комплексної програми розвитку освіти м.Харкова на2018-2022 роки» (зі змінами та доповненнями), рішення 31 сесії Харківської міської ради 7скликання від27.11.2019 №1814/19 «Про бюджет міста Харкова на2020рік», рішення виконавчого комітету Харківської міської ради від11.12.2019 №941 «Проорганізацію харчування учнів тавихованців закладів освіти м.Харкова у 2020 році», наказу Департаменту освіти Харківської міської ради від 16.12.2019 № 335 «Про організацію харчування учнів та вихованців закладів освіти міста у 2020 році», наказу Управління освіти адміністрації Холодногірського району Харківської міської ради від 18.12.2019 № 275 «Про організацію харчування учнів та вихованців закладів освіти Холодногірського району у 2020 році»,зметою організації якісного таповноцінного харчування вихованців закладу, допомоги соціально незахищеним категоріям дітей у закладі,

НАКАЗУЮ:

1. Забезпечити організацію повноцінного та якісного харчування вихованців згідно із грошовими нормами харчування, затвердженими рішенням виконавчого комітету Харківської міської ради від11.12.2019 №941«Проорганізацію харчування учнів та вихованців закладів освіти м.Харкова у 2020 році» (далі – Рішення) та затвердженим обсягом асигнувань на харчування:

1.1. Для вихованців віком від 1 до 3 років - 25,00 грн (із розрахунку: 10,00 грн - бюджетні кошти та 15,00 грн - батьківська плата).

1.2. Для вихованців віком від 3 до 6 (7) років - 30,00 грн (із розрахунку: 12,00 грн - бюджетні кошти та 18,00 грн - батьківська плата).

1.3. Звільнити від плати за харчування дітей учасників антитерористичної операції (операції об’єднаних сил)

2. Призначити відповідальною за організацію харчування у закладі сестру медичну старшу, Пороговську Аллу Василівну.

3. Сестрі медичній старшій Пороговській А.В.:

3.1.Здійснювати контроль за організацією харчування вихованців дошкільного навчального закладу.

Постійно

3.2. Забезпечити організацію повноцінного та якісного харчування вихованців згідно із грошовими нормами харчування, відповідно доРішення та затвердженого обсягу асигнувань на харчування.

Постійно

3.3. Забезпечити неухильне виконання нормативно-правових документів з питань організації харчування.

Постійно

3.4. Здійснювати контроль за виконанням норм харчування, якістю продуктів харчування, наявністю супроводжувальних документів на них, якістю приготування страв та дотримання правил особистої гігієни дітьми таперсоналом.

Постійно

3.5.Вжити заходів щодо попередження спалахів гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь. Дотримуватись санітарно-гігієнічних тапротиепідемічних вимог щодо організації харчування вихованців удошкільному навчальному закладі.

3.6. Проводити зняття проб готових страв кожного прийому їжі безпосередньо з котла за 30 хвилин до видачі, в обсязі не більше порції, відповідно до переліку блюд за меню розгорткою;

Щоденно.

4. У разі відсутності сестри медичної старшої Пороговської А.В. відповідаль-ність за зняття проб готових страв покласти на кухаря Свидло Г.П.

5. Попову Вікторію Дмитрівну, завідувача господарством, призначити відповідальною за отримання продуктів харчування.

6. Відповідальній за отримання продуктів харчування завідувачу господарством:

6.1.Робити своєчасну заявку на завезення продуктів харчування до дошкільного закладу;

Щонеділі.

6.2.Приймати продукти харчування тільки високої якості, відповідно до державних стандартів з усіма супроводжуючими документами;

Постійно.

6.3.Вести журнал обліку продуктів харчування відповідно до вимог ведення документації;

Постійно.

6.4.Тримати комору та обладнання в належному санітарному стані.

Постійно.

7. Працівникам харчоблоку:

7.1.Суворо дотримуватись правильної технології приготування їжі;

Постійно.

7.2.Видавати їжу згідно графіку та нормам харчування на кожну дитину;

Постійоно.

7.3.Використовувати спецодяг, інвентар, електроприлади лише за призначенням;

Постійоно.

7.4.Забезпечити належний санітарний стан харчоблоку.

Постійно.

8.Вихователям, помічникам вихователів:

8.1.Дотримуватись режиму харчування у кожній віковій групі;

Постійоно.

8.2.Отримувати їжу на харчоблоці відповідно до графіку;

Постійоно.

8.3.Здійснювати роздачу їжі згідно з вихідними нормами на кожну дитину;

Постійоно.

8.4.Виховувати культурно-гігієнічні навички у дітей відповідно до програмових вимог;

Постійно.

8.5. Використовувати вимоги санітарних правил щодо харчування дітей. Постійно.

9. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

Завідувач І.В.Кайдалова

Кiлькiсть переглядiв: 617