/Files/images/Поваренок.png

Організація харчування дітей в навчальних закладах – це чітко регламентований процес, що регулюється чинними законодавчими нормами. Основні із цих норм викладено:

Ø Закони України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Про охорону дитинства», «Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини».

Ø Постанова КМУ України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» (зі змінами)

Ø Постанова КМУ України від 26.08.2002 № 1243 «Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів» (зі змінами)

Ø Постанова КМУ України від 12.03.2003 № 305 «Про затвердження Положення про дошкільний навчальний заклад» (зі змінами)

Ø Наказ МОЗ та МОН України від 17.04.2006 № 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» (зі змінами)

Ø Наказ МОЗ України від 24.03.2016 № 234 «Про затвердження Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів»

Ø Наказ МОН України від 21.11.2002 № 667 «Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах» (зі змінами)

Якість харчування визначається багатьма чинниками, та найголовніший – сума бюджетних призначень, яка щорічно виділяється міською радою на закупівлю продуктів і продовольчої сировини для приготування їжі дітям. Від цієї суми залежить відсоток виконання норм харчування.

Згідно з рішенням виконавчого комітету Харківської міської ради від 12.12.2018 № 911 встановлено грошові норми харчування вихованців закладів дошкільної освіти:

-для вихованців віком від 1 до 3 років - 20 грн (із розрахунку: 8 грн - бюджетні кошти, 12 грн - батьківська плата);

- для вихованців від 3 до 6(7) років - 25 грн (із розрахунку:10 грн - бюджетні кошти, 15 грн - батьківська плата)

Організація харчування в дошкільному закладі (фото)
Кiлькiсть переглядiв: 295